hååår

Den 15 mars ska jag till frisyren och klippa av mig mitt ack så vackra hårsvall. En page ska det bli som ska räcka till nyckelbenen ungefär, kanske lite kortare. Dessa tre bilder är väl på ett ungefär hur jag vill att det ska se ut, minus luggen på den sista bilden. Jag ska även bli blond igen, vilket kan bli minst sagt spännande.


Detta är ungefär färgen jag tänkte mig, kanske lite mörkare men i övrigt väldigt lika.

onsdag, fina onsdag

Kom just hem från jobbet och ska strax begrava mig i matteboken. Jag har engelskaprov imorgon och nkB-prov på fredag, men i en protest, som bara kommer drabba mig själv, vägrar jag göra något av detta idag.

Dagen idag gick väldigt smärtfritt förbi. En nkB lektin som gick ut på att lyssna på läraren och prata med Vera, en nkA lektion som vi gick igenom en läxa på och en lektion engelska där vi bara väntade in att tiden skulle ta slut. Bildlektionen idag bestod av ett besök på nordanå och sedan hem för att äta. Ibland är vardagen helt okej ändå.


Har ingen som helst bra förklaring till varför denna bild fick pryda inlägget, men det är i alla fall utsikten från hotellet vi bodde på i Alanya i somras.

makrolins x10
Dessa två bilder är tagna med min nikon D5000 + Nikon AF-S DX VR 18-55/3,5-5,6G + makrolins x10.
Linsen förstorar motivet 10 ggr, men kräver också att man är ganska nära motivet. 
Trivs väldigt bra med detta och har använt det en hel del sen jag fick det.

dörr kombinerad makro- och vanlig blixt
Dessa två bilder är tagna med min kombinerade makro- och vanliga blixt som jag köpte för ett tag sedan. Vet att båda bilderna är på mat, men har inte riktigt haft tid att fota så mycket på senaste tiden, utan har mer passat på när jag gjort nån liten finare förrätt.

Den övre är tagen med den vanliga blixten och den undre med makroblixten. Tycker dom funkar perfa. Eftersom jag knappt har använt dom än så länge vet jag inte riktigt helt hur man ska använda dom på bästa sätt, men det är sånt jag får lära mig med tiden.
Rekomenderar verkligen blixten, tycker väldigt mycket om den!

jag igårEn bild jag knäppte igår morse innan skolan. Hade waaaay to mycket tid över och blev trots det waaay to ful för att vistas på skolan. Trots det blev denna bild helt okej ändå, var tvungen att göra det svartvit pga ett fruktansvärt märkligt ljus som uppstod på något sätt.

getting closer

Det närmar sig, sakta men säkert... 

Dagen idag har i stort sett bara gått ut på att sova äta träna och plugga. Som tur är hade ajg sällskap av Kostas under större delen av dagen, vilket gjorde att mitt humör var bra i alla fall. 

Sitter just nu och lyssnar på lite gammal, sentimental partymusik medan jag gör lite läxor. Jag har två prov i veckan men har inte förberett mig för något av dom än så länge.. Detta kan bli spännande..

måndag igen

Just nu sitter jag hos Kostas och har just ätit en mycket god middag. Idag tränade jag för andra gången på 2.5 år, och jag ljuger inte när jag säger att jag tror döden var nära. Var så fruktansvärt trött i axlarna att jag trodde jag skulle kolavippa.

Nu hade jag iaf tänkt renskriva min analys på Jurassic Park, men märkte att jag lämnat mitt skrivblock på skolan. Istället får det bli att träna på glosor till engelskaprovet som väntar på torsdag. 

Idag insåg jag även en fruktansvärd sak. I hela min uppväxt har Edda varit som ett andra hem för mig. En vacker dag för 2.5 år sedan, lite drygt, ändrades detta och enda anledningen till att jag någonsin befann mig i simhallen var för att jobba för pengarnas skull. Idag gick det upp för mig att jag i stort sett kommer börja spendera mer tid på Edda än hemma framöver. Enda dagen jag inte kommer att besöka simhallen är på fredagar. Alla andra dagar har jag antingen träning eller jobb. 
Nu är det ju såklart inte självklart att jag kommer fortsätta simma tre gånger i veckan så länge, eller hur det där över huvudtaget kommer bli, men en sak som stressar mig är skolan. Hur ska jag ha ens en enda liten möjlighet att hinna med läxor och plugg nu när jag knappt har en ledig sekund, när jag inte hann(eller inte orkade) göra en enda läxa när jag inte hade något för mig. 
Detta kan bli en utmaning...


Kostas har inte så mycket bilder på sin dator, så denna regnbild får duga!

nästan en månad

Nu är det drygt två veckor, alltså en halv månad, sen jag bloggade sist. Jag förstår fortfarande inte hur detta kunde hända, men jag sitter aldrig vid datorn längre.

Igår simmade jag ett simpass för första gången på 2,5 år. Det var jobbigt, svettigt, roligt och jävligt underbart. Jag insåg först för någon vecka sen att jag har saknat att simma. Ingen utom en simmare kan förstå känslan och kärleken till simning, och när jag väl insåg att jag faktiskt saknat det var jag tvungen att ta tag i det. Nu väntar en månad av 6 timmars simning i veckan innan jag ska bestämma mig om hur jag ska göra.

Jag har i alla fall sjukt mycket träningsvärk nu, vilket gör det jobbigt att göra det mesta faktiskt. Inte blir det bätte för att jag inom kort har ett matteprov jag inte har pluggat en sekund för eller att jag har en helg full med jobb och plugg framför mig.
Ibland är livet tungt.


Bild från förra eller förrförra veckan.

estetisk bild

Idag hade jag endast två lektioner varav den ena var bild. Jag måste säga att jag verkligen inte är någon sorts konstnär och att måla är något jag gör lika bra som en tre-åring. Trots detta älskar jag verkligen bilden. Fastnar som i min egen värld och jag ÄLSKAR att man inte behöver tänka. Dt känns som att det enda man gör på dagarna är att stressa över att man inte förstår alla dessa förjävliga matteuppifter eller har en engelskaläxa jag i högsta grad försökt ignorera. På bilden kan man som bara sitta och kladda och försöka få det att se bra ut. Helt underbart!

Efter skolan har jag jobbat och sett på tv. Ska strax göra klart idrottsuppgiften och sedan se Body of Proof innan jag går och sover!


Ännu en bild på mig som blond. Jag tror nästan att jag ser yngre ut i den där färgen än det mörka, men är det inte finare?!?

RSS 2.0